Denksaam

Samen doordacht vernieuwen!

verzoening

Herinneringen van Ds. Herman Denkers (†) als dwangarbeider in WOII

Ook veel belangstelling voor tweede druk!

In april 2017 verscheen een boek met memoires van Ds. Herman Denkers. Het boek bevat een 13-tal ervaringen van dominee Denkers, in verhalende vorm, over de belevenissen voor, tijdens, en na een periode van dwangarbeider zijn, tijdens de Tweede Wereldoorlog.
De waargebeurde verhalen zenden ook een boodschap uit. Een boodschap van geloof, vertrouwen, doorzetten, eensgezindheid, vrijheid, verbinden en verzoening ondanks alle leed en haat die zich tijdens deze verschrikkelijke wereldoorlog manifesteerden.

In maart 2018 verscheen, op verzoek uit Duitsland en met hulp van Daimler AG in Stuttgart, de Duitse uitgave getiteld Versöhnung.
De reacties op het boek zijn hartverwarmend, de tweede nederlandse druk kwam in mei 2019 beschikbaar en kent nieuwe feiten plus een addendum met preken en toespraken uit WOII

Aanstaande boekpresentaties:

UITGESTELD Hantum (Frl), Dorpshuis D'Âld Skoalle.......................................lees verder

UITGESTELD Almere, Oecumenisch kerkcentrum Goede Rede......................lees verder

UITGESTELD Den Haag, Maranathakerk...........................................................lees verder

Ds. H.A. Denkers (1922-2000)
In juni 1943 vertrekt Herman Denkers, dan nog geen 21 jaar oud en aankomend student theologie, als dwangarbeider naar Stuttgart. Samen met lotgenoten maakt hij daar heel veel oorlogsleed mee. Er is veel haat naar de nazi’s maar ook ervaart hij, door nauwe contacten met de plaatselijke kerk, de zorg van de goedgezinde Duitsers die zich over hem en zijn vrienden ontfermen.
Zijn memoires schetsen de sfeer, de keuzes die hij daarbij moet maken, de spanningen, de momenten van angst voor dood of leven. Maar hij schetst ook de lichtpuntjes die hij meemaakt. Een hecht geloof speelt daarbij een belangrijke rol.
Ervaringen die bepalend zullen zijn voor de tijd van leven na de oorlog waarbij haat plaats maakt voor verzoening en verbinding tussen mensen met verschillende overtuigingen.VERZOENING, tweede druk
ISBN/EAN nr. 978-90-826825-2-6
160 pagina’s met afbeeldingen
Prijs:
Normaal:€ 15,95 *
Via website:€ 12,95 *

Klik hier om te bestellen

*incl. BTW, excl. verzendkosten

Publicaties over dit boek:
PKN Petrus aug2019 (p42-45)
Reformatorisch Dagblad
Friesch Dagblad
Leeuwarder Courant
Spirit: boek in beeld pag.24
Schorndorfer Nachrichten (D)
Podcast PKN Petrus vertelt

Dit boek is op eigen initiatief en in eigen beheer tot stand gekomen.